Overzicht

ACT voor jongeren

16 jarige

Ik kom van heel ver. Ik ben verschillende keren opgenomen geweest. Ik ben meer dan een jaar wekelijks of meer op gesprek geweest. Ik ben bij veel verschillende hulpverleners geweest en ik heb veel handvaten gekregen die voor korte tijd werkten. Wanneer ik aankwam bij ACT, had ik dus al een hele weg afgelegd.

 

Bij één van de eerste sessies van ACT besefte ik dat dit helemaal anders was dan de rest wat ik al had geleerd. Dit was niet weer zo'n andere saaie groepstherapie. ACT vertelde me om niet weg te lopen van slechte gevoelens, maar om er mee te leven. ACT heeft me laten nadenken over wat ik belangrijk vind in mijn leven, iets waarvan ik dacht dat ik er nooit uit zou komen, maar op de ACT-manier ging alles veel beter. Wanneer ik mijn problemen achter mij wou laten, duwde ACT ze terug in mijn gezicht. Ik moest mijn problemen accepteren. Ik geef toe dat het niet altijd makkelijk was, dat ik soms het nut niet zag of het veel te moeilijk vond om zo te blijven denken. Er was dan ook niemand die me heeft gezegd dat het makkelijk ging zijn. In ieder geval ben ik blij dat ik heb volgehouden, ik kan terug genieten en me goed voelen.

 

ACT heeft me op 8 weken geleerd, wat anderen me op meer dan een jaar niet konden leren, gelukkig zijn. Ik wil Ann, Annick & de rest van ACT bedanken, want ik kan niet met zekerheid zeggen dat ik hier nog zou staan, moest ik ACT niet hebben gevolgd. Ik had het gevoel dat ik verdronk, maar met de zwembandjes van ACT leerde ik zwemmen.

 

12 jarige

De eerste sessie bij Ann was ik verdrietig en onzeker. Ik piekerde heel veel over de dood en over slechte dingen die in de wereld gebeuren (bv: oorlog, ziektes, doodgaan...). Ik kon hierover met Ann praten en ze begreep me heel goed.

 

Door leuke oefeningen en veel praten ben ik veel rustiger en zelfzekerder geworden. Door te vechten met angsten wordt het alleen maar erger. Je moet er rustig mee omgaan.

 

Ik aanvaard de angsten en weet dat die er altijd zullen zijn, maar ik heb geleerd om ze erbij te nemen.

16 jarige

ACT is niet echt een therapie. ACT is een levenswijze die je je hele leven kan behouden en bijna altijd kan gebruiken.

 

Ik wil scholen aanraden om dit in hun lespakket op te nemen, want het heeft mij heel goed geholpen, maar ook mensen rondom mij.

 

Ik heb bij ACT geleerd dat je niet altijd de gemakkelijkste weg moet nemen. Je mag gerust eens dingen doen waar je je niet zo comfortabel bij voelt.

 

Ik raad ACT aan voor iedereen en niet alleen voor mensen met problemen.

 

Wil je zelf ACT ervaren?

Wil je:

  • meer zelfzekerheid
  • minder piekeren
  • moeilijke gedachten en emoties leren accepteren
  • vriendelijker zijn voor jezelf
  • weten wat echt belangrijk voor je is in het leven
  • rustiger communiceren
  • ...

 

Neem gerust even contact op voor meer informatie.

 

Van harte welkom om samen op zoek te gaan naar jezelf!