Blijf bij jezelf

‘Blijf bij jezelf’ is een praktijk voor lichaam en geest. Je kan bij ons terecht voor hartcoherentie, dieptemassage en voetreflexologie. Heb je last van stressgerelateerde klachten? Ben je op zoek naar je authentieke zelf? Wil je opnieuw je eigen keuzes kunnen maken en rust vinden?

Wie ben ik?

Ik ben opgegroeid als een onzeker en verlegen meisje. Daarboven op nog een schepje perfectionisme en je hebt de ideale mix om een laag zelfbeeld te creëren. Naarmate ik ouder werd, vond ik het hoogtijd om hier iets aan te veranderen. Ik kwam in de persoonlijke ontwikkelingswereld terecht en begon stevig aan mezelf te werken. Ik leerde mezelf weer ontdekken en dat bracht een grote ommekeer in mijn leven. Ik kan zeggen dat ik van een zielig hoopje ben uitgegroeid tot een zelfstandige vrouw die weet waar ze voor staat en wie ze echt is.

Als kinesitherapeute merkte ik doorheen de jaren dat ik een belangrijk stuk miste in mijn behandelingen, nl. het mentale/emotionele stuk. Veel patiënten hebben last van steeds weerkerende, lichamelijke spanningsklachten. Hier schuilt echter vaak een emotionele oorzaak achter.

Ik volgde een opleiding voetreflexologie en natuurgeneeskunde waarin duidelijk gesteld werd dat lichaam en geest als één geheel zijn. De voetreflexoxlogie en dieptemassage gaven mij mooie resultaten op lichamelijk vlak. Dus ging ik verder op zoek naar: ‘hoe ga ik met de geest aan de slag?’

Zo ontdekte ik ACT. ACT staat voor Acceptatie en Commitment Therapie. De technieken en inzichten die ik in deze opleiding leerde, ging ik toepassen in mijn dagelijks leven en bracht ze over op mijn gezin. Toen ik merkte welke rust dit in ons leven bracht en vooral hoe onze twee kinderen sterker in het leven kwamen te staan, heb ik geen moment getwijfeld.
Deze passie wilde ik delen met jong en oud die nood heeft aan terug bij zichzelf komen en op een harmonieuze manier in het leven staan.

 

In 2016 nam mijn leven plots weer een andere wending. De diagnose borstkanker werd gesteld en ik onderging alle mogelijke behandelingen (mastectomie, chemo, bestralingen...). Van het ene moment op het andere zat ik in een emotionele rollercoaster. Deze periode stond in het teken van 'acceptatie'. Ik ontdekte de rustgevende kracht van mijn ademhaling hierin en kwam bij 'hartcoherentie' terecht. Deze ademhalingstechiek bleek een mooie aanvulling op mijn ACT-coaching.

 

Sinds januari 2018 ben ik terug aan de slag en wil ik dit dan ook graag delen met allen die hier nood aan hebben.

 

 

 

Blijf bij jezelf

Blijf bij jezelf is een praktijk waar mensen terug dichter bij zichzelf kunnen komen. Dit zowel op lichamelijk als mentaal vlak.

We zijn vaak zodanig van onszelf vervreemd dat we niet meer begrijpen wat ons lichaam ons allemaal vertelt, dat we niet meer weten wat echt belangrijk is voor ons in het leven.

Door regelmatig de hartcoherentie ademtechniek toe te passen, kan je je lichaam weer in balans brengen. Via de hartcoherentie en tools van ACT om anders naar je gedachten en emoties te kijken, ga je je veerkracht vergroten om zo weer dichter bij jezelf te komen en rust te vinden in de hectiek van elke dag.

Met voetreflexologie en dieptemassage wordt het zelfherstellend vermogen van je lichaam gestimuleerd. Je leert weer voelen wanneer de spanning te hoog oploopt en je lichaam je duidelijk wil maken dat het tijd is om wat gas terug te nemen.

 

Wat zeggen andere mensen over Blijf bij jezelf?

Ontdek enkele getuigenissen van mensen over wat Blijf bij jezelf voor hen betekent of betekend heeft in hun leven.