Getuigenissen

Hieronder vertellen enkele mensen over wat "Blijf bij jezelf" voor hen betekent of betekend heeft in hun leven. Je vindt getuigenissen over coaching, dieptemassage en voetreflexologie.

"Enkele jaren geleden kwam ik via een vriendin terecht bij Ann. Ik had chronische problemen met de gezondheid (vermoeidheid, slechte leverwerking, vaak last van hoofdpijn,...). Ik had niets te verliezen en besloot een afspraak te maken. Bij Ann heb ik kennisgemaakt met de wondere werking van voetreflex. Het was een hele openbaring dat het hele lichaam op de voeten gereflecteerd kan worden, en dat je via de voeten de balans in het lichaam kan herstellen. Een aangename, ontspannen behandeling die bovendien ook nog werkzaam is. Na een 3-tal behandelingen was er al duidelijk verbetering. Zeker aan te raden als je je lichaam op een natuurlijke manier wil verzorgen."

Als trouwe afnemer van Ann's voetreflexologie en dieptemassage (elke 2 weken, dit al gedurende meerdere jaren) merk ik de gevolgen op lichamelijk en geestelijk vlak maar al te goed! Heerlijk om stoom af te blazen (Ann doet het werk), batterijen weer op te laden en energie letterlijk te voelen stromen. Hierdoor ben ik veel minder vaak ziek, zie ik de dingen wat meer in proportie, kortom, ben ik een blijer mensje!

Voor mij heeft de ACT cursus veel deuren geopend. Van binnen was ik van mijn eigen nogal angstig en onzeker. Door simpele voorbeelden en interessante gesprekken heb ikzelf, met de hulp/interactie van de groep en Ann, een ander visie gekregen. Hierdoor kan ik mezelf beter gerust stellen en jawel ook beschermen tegen invloeden van buitenaf. Dus jawel, het heeft duidelijk mijn leven veranderd. Niet dat er nu niets meer gebeurd maar ik sta nu meer in mijn eigen IK.

Het volgen van de ACT cursus en de individuele gesprekken bij Ann hebben me geleerd om beter inzicht te krijgen in de werking van mijn eigen geest (gedachten), om beter om te gaan met moeilijke situaties, om makkelijker los te laten, om terug dichter bij mezelf te komen, om 'voelen' opnieuw toe te laten. Samenwerken met Ann is bijzonder omdat zij zeer resultaatgericht werkt en dit op haar eigen zachte, begripvolle, respectvolle manier. Bij afloop van de cursus en gesprekken kan ik vaststellen dat ik rustiger, gelukkiger en vooral dichter bij mezelf en mijn eigen waarden in het leven sta.

Iedereen komt in zijn leven wel eens op een punt dat het allemaal wat moeilijker gaat en dat je niet meer goed weet welke richting je uit moet/wil. Op zo’n moment, maar eigenlijk op elk moment in je leven, is het volgen van zo’n cursus een enorme verrijking van je leven. Je leert nieuwe, interessante mensen kennen en doordat de groepen niet te groot zijn, voel je je snel op je gemak. Jouw enthousiaste manier van “les geven” maakt dat je elke keer weer met een goed gevoel de sessie beëindigt. Persoonlijk heb ik uit je cursussen een aantal fijne toepasbare ideeën opgedaan die ik nu zeer regelmatig toepas in mijn dagelijkse leven. Nog eens bedankt daarvoor !!

Waarom ga ik naar Ann? Ik wil niet in een hokje geduwd worden met wat stroom en een warm deken op mij (modderbad zogezegd) en daarna even gemasseerd worden. Te luisteren wat de buurman of buurvrouw in het kotje naast me allemaal vertelt. Nu worden de probleempunten aangegrepen door alleen intensieve massage. Sinds ik dit al een ruime tijd om de drie weken laat doen, heb ik niet meer vastgezeten met rug- of nekklachten. Er heerst ook altijd een gezellige, gemoedelijke sfeer: Ik heb het gevoel dat ik niet alleen met mijn rug- en nekklachten ga maar ook voor een gezellige babbel. Ik kan met Ann over persoonlijke dingen praten. Soms geeft ze zelf ook advies en raad. Een beetje mijn privé-psychologe!!! Daarvoor: een dikke merci hé Anneke!!!

De groepssessies met die andere meisjes en jongens, hebben mij veel geholpen. Ik heb geleerd een compliment te aanvaarden en dank u te zeggen als ze iets liefs tegen mij zeggen. Ik heb veel geleerd in de tijd dat ik bij jou was. Dat het leven soms wel heel moeilijk is maar dat je er ook wel weer door komt. Dingen durven te zeggen en vooral dat ik veel gelukkiger ben. Ik ben gelukkiger, kan meer vrienden maken en alles lijkt nu mooier en makkelijker. Een groot gevoel van geluk. Dat is echt wat je me hebt bijgebracht! En ik wil je daarvoor ook heel fel bedanken. (Meisje van 13 jaar)

Ik volgde de groepscursus voor jongeren bij Ann. In het begin wou ik de cursus niet volgen, maar ik ben nu blij dat ik het gedaan heb. Ik heb terug zelfvertrouwen gekregen en probeer het ook uit te stralen op een positieve manier. Ik vond vooral de oefeningen en de gesprekken heel fijn. Ik vond ook dat je altijd heel rustig bleef en enthousiast. Ik wil je bedanken voor deze cursus want, zoals ik al eerder zei, heb ik terug zelfvertrouwen gekregen. (Jongen van 15 jaar)

Ondanks mijn drukke job met kostbare vrije tijd kijk ik reeds gedurende enkele jaren uit naar mijn afspraken bij Ann. Telkens weer opent zij de wachtkamerdeur met een stralende lach en goed humeur... Haar dieptemassage en voetreflexologie brengen me steeds verlichting! Niet alleen fysisch maar ook psychisch probeert ze voor mijn problemen open te staan... Ondanks dat zij zich soms “de klaagmuur in Jeruzalem” moet voelen, blijft zij steeds een luisterend oor die met de juiste feedback me toch ook al enkele tips heeft gegeven om mijn leven over een andere boeg te proberen gooien. Ik ben er volop aan het werken en ervan overtuigd dat zij mij de eerste duw in de rug heeft gegeven, al is dat misschien al wel een tijdje geleden... Bedankt Ann!!!

Toen ik bij Ann ging om mijn spierpijnen te verlichten, kwam ik tot de conclusie dat deze pijnen duidden op emotionele stukjes die in mij ‘goed’ verborgen en ondergegraven zaten. Tijdens elke sessie -waarbij ik ogenschijnlijk ging om me te laten masseren ;-) - kreeg ik een spiegel voorgehouden, waarin ik mezelf beetje bij beetje begon te zien in mijn situatie. Elke keer kreeg ik een nieuw facet te zien. Onze gesprekken gebeurden in alle zachtheid en sereniteit...maar met de vinger op het pijnpunt. Dank je Ann voor deze schitterende extra begeleiding tijdens de kine- momenten! Jij tilt mijn oude rugzakjes af, waardoor ik weer meer ruimte en kracht voel

De nuttige en diepgaande gesprekken met mijn toffe coach “Ann” waren verhelderend en gaven mij het inzicht dat er ook een mooi leven mogelijk is met mijn lichamelijke beperking”

Ik vond de jongerencursus heel tof. Ik heb heel veel bijgeleerd over mezelf. Ik durf veel meer te zeggen op school en ik durf meer op de basket. Ik voel echt wel dat het geholpen heeft. (Jongen van 15 jaar)

ACT heeft mijn eigenwaarde hersteld. Het heeft mij geholpen om mijn angsten te aanvaarden  waardoor ik meer naar mijn eigen waarden en normen kan leven.

Het heeft mijn doemdenken verminderd en ik leef meer in het nu.

de hartcoherentie-ademhaling herstelt mijn innerlijke rust bij stress. 

Ik werd door mijn huisarts doorverwezen...ik bleef maar klachten hebben: maagonstekingen, kortademigheid, druk op de borstkas, piekeren, geen rust meer vinden... hebben. Ze raadde mij ACT aan.

Ik sta nogal sceptisch tov. eender welke vorm van therapie dus mijn eerste sessie zal zeker niet de leukste en/of aangenaamste geweest zijn voor Ann. Want ik kan nogal erg arrogant en afwachtend uit de hoek komen...

Maar na de 1ste sessie had ik direct wel een aangenaam gevoel bij haar. No nonsense. Duidelijke en directe aanpak. Al twijfel ik er niet aan dat ze ook subtiel kan zijn bij mensen die dat nodig hebben.

Ik keek zelfs uit naar de sessies. Ik kon mezelf zijn...

Ik ben bv. niet zo goed in mindfulness. Die stukken gingen dus moeilijker en Ann dwong ze dan ook niet af. Ze liet me vrij en was inventief. Respect hiervoor! Echt!

Ik heb enorm veel bijgeleerd... en merk zelfs nog dagelijks dat ik dingen herken en terug oppik.

Ik piekerde me bv. een ongeluk... dat heb ik echt afgeleerd. Ik heb ook meer inzicht in mezelf gekregen (terwijl ik toch wel dacht dat ik mezelf kende).

Ik kan het iedereen die niet goed in zijn vel zit, die zichzelf wil herevalueren, nieuwe inzichten wil krijgen, door een burn-out geveld is... echt aanraden.

Ann is een TOP madam met geweldige inzichten en een dosis ervaring! Ik durf haar echt bij iedereen aan te raden!