Overzicht

Pijnbehandeling zonder medicijnen: het kan!

Het verhaal van Herman

Ongeveer vier jaar geleden kwam Herman (47j.) in behandeling na een meniscusoperatie. Tijdens onze gesprekken kwam ter sprake dat hij ook veel last had van rugpijn. Dit was zeer goed te begrijpen als je weet dat hij parketteur is wat erg belastend is voor de rug.

Het was zelfs zover dat hij meerdere dagen per week pijnstillers nodig had om de dag door te komen. En veranderen van job was natuurlijk geen optie.

Toen de knie weer in orde was, zijn we begonnen met dieptemassage van de rug gecombineerd met voetreflexologie. Na enkele weken hadden we een schitterend resultaat. De pijnstillers bleven in de kast.

Ondertussen zijn we dus vier jaar verder. Herman komt trouw 1x per maand voor zijn behandeling en heeft zelden nog een pijnstiller nodig.

 

De natuurlijke weg

De samenstelling van ons lichaam (skelet, gewrichten, spieren en ligamenten) zorgt ervoor dat we kunnen bewegen. Bij bewegingspijn of -beperking gaat men vaak op zoek naar een oorzaak in de harde structuren. Heel vaak wordt de rol van spieren over het hoofd gezien bij bewegingsproblemen en pijnklachten. Spieren kunnen voor klachten zorgen:

  • na overbelasting
  • door plotse stresssituaties
  • na het doormaken van bacteriële of virale infecties

Door diep en dwars op de spieren in te werken wordt de doorbloeding verbeterd en verklevingen losgemaakt. Na 3 tot 5 wekelijkse behandelingen moet men een duidelijk verschil merken in pijnervaring en beweeglijkheid.

De dieptemassage is een verrijking geweest voor mijn praktijk.  Het overgrote deel van mijn cliënten is sneller klachtenvrij dan voorheen.